Wit Brood
minuten
Ingrediënten
- 500 g Witte bakmix
- 10 g gedroogde gist
- 360 ml Water
- 15 g of 15 ml margarine (op kamer temperatuur) of Olie
- 1/2 tl zout
- Doe de witte bakmix en de gist in een mengkom en roer alles door elkaar.
- Voeg dan pas het zout toe.
- Voeg handwarm water (37 graden) en margarine of olie toe.
- Meng de ingrediënten eerst met een lepel en daarna met een elektrische mixer tot een dik, glad beslag (2 minuten op lage stand, vervolgens 2 minuten op midden stand).
- Doe het beslag in een ingevet broodblik (inhoud 2 liter).
- Dek het beslag af met vochtige (dat is ingesmeerd met olie) en laat het deeg op een warme tochtvrije plaats (speciale rijsstand van de oven of in een bak met water van ± 50 graden) gedurende 30 minuten rijzen (of tot het in volume is verdubbeld).
- Verwijder na het rijzen de theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het brood in de oven of indien het brood al in de oven staat zet dan de temperatuur op 200 graden.
- Bak het brood gedurende circa 25 minuten in het midden van de oven.
- Haal het brood uit de oven, stort het op een taartrooster en laat het afkoelen.
Tip: - Voor knapperige broodjes (10 stuks), volg de bereidingswijze zoals aangegeven bij het recept voor wit brood, maar voeg slecht 300 ml water toe. - Meng de ingrediënten tot een zacht, kneedbaar deeg. - Verdeel het deeg in circa 10 porties en leg deze op een ingevet broodblik. - Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot twee keer het volume. - Bak de broodjes gedurende 10 tot 15 minuten op 2000C tot ze goudbruin zijn.