Preitaart zonder deeg
+/- 45 minuten 3p
Ingrediƫnten
- 24 cm quichevormvorm
- 750g Prei
- 2 eetl olijfolie
- 1 theel gedroogd basilicum
- 125 gram ham in reepjes
- 4 st Eieren
- 4 eetlepels Slagroom of cremfresh
- 100 gram belegen geraspte kaas
- naar smaak peper en zout
- Was de prei en ongeveer 5min koken(blancheren) snijd hem in ringen.
- vet de schaal (quichevorm) in met boter en strooi op de bodem een kleinbeetje paneermeel tegen plakken en aanbakken.
- Bak in een kleine koekenpan de spekjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Verhit de oven tot 200 graden.
- Klop in een kom de eieren los met Slagroom (of cremfresh).
- Vermeng alle kruiden bij eimengels. Extra kruiden Oregano.
- Verdeel de Prei en spekjes over de quichevorm.
- Giet het eimengsel erover en bestrooi met de kaas.
Bak de quiche in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Stukje taart over? Lekker om koud of warm te eten bij de lunch de volgende dag!