Krentenbollen
minuten
Ingrediƫnten
- 250 g Witte bakmix
- 1/2 zakje gist
- 180 ml Water
- 20 g margarine of boter
- 75 g Rozijnen en krenten (geweekt)
- 40 g Basterdsuiker
- snufje zout
- Volg dezelfde bereidingswijze als voor Glutafin brood.
- Voeg na het mixen de rozijnen en krenten toe.
- Beboter de 8 appelbolvormpjes en bestrooi ze met een beetje Glutafin witte of bruine bakmix. Verdeel het beslag daarover.
- Maak het deeg met een natte lepel iets egaler.
- Dek het deeg af met vochtige theedoek en laat het rijzen op een warme tochtvrije plaats (speciale rijsstand van de oven of in een bak met warm water van 50 graden).
- Verwarm de oven voor op 200 graden of indien de krentenbollen al in de oven staan zet dan de temperatuur op 200 graden. Bak de krentenbollen gedurende 30 minuten.