Kaas-Uienbrood
minuten
Ingrediënten
- 250 g Bruine bakmix
- 5 g gedroogde gist
- 15 g Parmezaansa kaas
- 1 ui
- 225 ml Water
- 15 g of 1 eetlepel margarine (op kamer temperatuur) of Olie
Snipper de ui en bak deze glazig in de margarine of de olie.
Doe de bruine bakmix en de gedroogde gist in een mengkom en meng alles door elkaar.
Voeg handwarm water (37 graden) toe.
Meng de ingrediënten eerst met een lepel en daarna 1 à 2 minuten met een elektrische mixer tot een glad dik beslag).
Roer vervolgens de kaas en de uien door het broodbeslag.
Verdeel het beslag over een ingevet broodblik (inhoud 1 liter).
Dek het beslag af met natte theedoek en laat het deeg op een warme tochtvrije plaats (speciale rijsstand van de oven of in een bak met warm water van 50 graden) rijzen tot twee keer het volume (circa 30 min.).
Verwarm tijdens de oven voor op 200 graden en bak het brood gedurende 20-25 minuten op het rooster in het midden van de oven of indien het brood al in de oven staat zet dan op 200 graden. Haal het brood uit de oven, stort het op een taartrooster en laat het afkoelen.