Glutenvrije TaaiTaai
minuten
Ingrediƫnten
- 75 ml Water
- 6 el Honing
- 6 el Keukenstroop
- 1 el gemalen anijszaad
- 250 gram Glutenvrij meel
- 12 gram Bakpoeder glutenvrij
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl speculaaskruiden
- zout merr kruiden
- Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden
Bereidingswijze
Breng het water aan de kook en voeg de
anijspoeder,honing en keukenstroop toe
Draai het vuur laag en roer alles glad
Doof de vlam, Meng het meel met de andere droge ingredienten, voeg al roerende het honingmengsel toe.
Kneed het deeg goed door en rol het uit tot 3⁄4 cm dikte tussen twee bakfolievellen of stevig plastic.
Druk er m.b.v. vormpjes figuurtjes uit (of snijd in vierkantjes (snijden pas na het bakken)
Leg het op een beklede bakplaat.
Denk eraan dat bakfolievellen kwetsbaar zijn, dus niet in snijden!)
Bestrijk met losgeklopt ei en bak de taai-taai in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat de taai-taai op een rooster afkoelen.
Serveertips
Van dit deeg kan men desgewenst ook een Taaipop dik)maken.
Baktijd 35 minuten.