Glutenvrije Loempia
minuten
Ingrediënten
- Verkrijgbaar bij Toko Rijstpapier
- 1 st Lente ui
- 1 in juliennereepjes Wortel
- glutenvrije noodles
- poeder glutenvrije kippenboulion
- 1 st Eieren
- half om half gehakt
- naar smaak peper,zout,suiker,knoflook
- Zorg als eerst dat alle ingrediënten klaar staan om te gebruiken.
- wortel julienne altijd kant en klaar of zelf in keukenmachine.
- Maak de noodles klaar door ze 10⁄15 minuten in heet water te weken.
- Laat ze daarna afkoelen en dep ze een beetje droog met wat keukenrol en snijd/knip ze wat kleiner. - Snijd de lente-uitjes ook in stukjes en zet alle ingrediënten klaar.
- Meng vervolgens het gehakt, de lente-ui, noodles, wortel, bouillonpoeder, ei en andere smaakmakers door elkaar.
- Zorg dat het een mooie massa wordt waarin alles goed verdeeld is.
- Maak je theedoeken nat en leg op iedere theedoek een vel rijstpapier.
- Vouw de theedoeken dicht en laat ze even liggen, het is wel belangrijk dat je het in de gaten houd want je wilt je rijstpapier niet te nat.
- dat merk je als de loempia’s in het vet terecht komen want ze gaan meer bubbelen en het vet spettert meer.
- Leg een beetje mengsel bovenop het vel en vouw het bovenste stukje vel over de vulling.
- Wanneer je de vulling al een keer hebt kunnen rollen in het papier, kun je de zijkanten invouwen en verder oprollen. Zo krijg je mooie loempia’s.
- Dan Bakken in de airfryer of frituur