Gerookte makreel quiche
minuten
Ingrediënten
- 110 g witte bakmix
- 50 g harde Margarine of boter
- 225 g gerookte makreel
- 3 st lente uitjes fijngesneden
- 25 a 30 ml koud Water
- 50 g geraspte Cheddar kaas
- 2 eieren
- 130 ml melk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de margarine in de Glutafin witte bakmix fijn, tot kleine korreltjes.
- Voeg genoeg water toe totdat een zacht, maar niet kleverig, deeg wordt verkregen.
- Kneed het deeg totdat het glad is.
- Rol het deeg uit tot een lap van ± 25 cm en bekleed er een bakvorm met een lengte van 20 cm mee.
- Maak de makreel schoon en snijd hem klein.
- Doe de makreel, de lente-uitjes en de kaas in de bakvorm.
- Klop de eieren los met de melk en schenk deze over het vulsel. Bak het geheel in 25-30 minuten, totdat het voldoende gerezen en goudbruin is.
De quiche kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Tips:
Gerookte makreel uit blik kan worden gebruikt in plaats van verse makreel. De makreel in het recept kan worden vervangen door een andere vissoort.