Gehaktballen
35 minuten
Ingrediënten
- 1 Kleine Ui
- 500 gr Gemengt gehakt
- een paar takjes Peterselie
- 1 Ei
- 1 eetlepel mosterd
- snufje Nootmuskaat
- hoeveelheid van 3 beschuiten Beschuit of paneermeel
- flinke klont Boter
- scheutje ketjap
- scheutje tomatenketchup of- puree
- voor de braadjus Mosterd
- Snij de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, eetlepel mosterd en de nootmuskaat.
Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, wat ketjap, ketchup - - en mosterd en roer even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.
Andere ideeën:
Voor een wat pittigere gehaktbal voeg ik ook wel eens een snufje cayennepeper toe.