Draadjesvlees
35 minuten
Ingrediƫnten
- 1 Grote Ui
- 150 gr Boter of Croma
- 2 Eetl Bloem
- 2 Grote Tomaat ontveld en in stukjes
- 2 Laulierblad
- 2 Kruidnagel
- 1 scheut Rode Wijn
- 1 kilo Sukadelapeen
- Zout en Peper kruiden
- Haal het vlees minstens een uur van te voren uit de koelkast.
- Wentel de lapjes door de bloem.
- Verhit de margarine in een zware braadpan, tot het schuim wegtrekt.
- Bak nu telkens een paar lapjes tegelijk op hoog vuur,om en om, in vijf minuten bruin.
- Strooi er Zout en Peper op.
- Niet te heet baken,dan wordt het vlees hard!
- Haal het gebraden vlees uit de pan,leg het op een bord.
- Bak nu de UI een paar minuten zachtjes in het vet.
- Doe de Tomaat erbij, en de laurier.
- Giet twee kopjes water bij, en een scheut wijn.
- Laat dit even opkoken.
- Doe nu pas het vlees terug in de pan, zet de pan in een oven op een temperatuur van 80 graden en laat 3 a 4 uur stoven.
Voor een uitgebeidere sukadeschotel:
- Kruid 1 kilo sukadelappen in stukken gesneden met zout en peper en wentel door 2 el bloem.
- Verhit 150 gr Croma in een braadpan en bak het vlees aan in ca. 5 minuten.
- Snijd 2 Uien, 1 paprika en 1 Winterwortel in stukken.
- Hak 2 tenen knoflook fijn, snijd 6 tomaten in vieren en 250 gram champignons in plakjes.
- Haal het vlees uit de pan en bak eerst 2 minuten de uien, Voeg de paprika en wortel toe.
- Bak 3 minuten en voeg de knoflook en tomaten toe.
- Bak de Champignons samen met 70 gram tomatenpuree nog 1 minuut mee.
- Leg het vlees weer in de pan en voeg 1dl rode wijn, 1dl water en 2 blaadjes lauwlier toe.
- Breng dit aan de kook en laat het op zeer laag vuur 3 tot 4 uur sudderen.
- Roer regelmatig om en Voeg eventueel water toe.
- Los het laatste kwartiertje 2 plakken ontbijtkoek op bij het vlees. Dat geeft het vlees een zoetige smaak en zal de saus binden.