Bruin Brood
minuten
Ingrediƫnten
- 500 g Bruine bakmix
- 10 g gedroogde gist
- 450 ml Water
- 10 g of 15 ml margarine (op kamer temperatuur) of Olie
- 1/2 tl zout
- Doe de bruine bakmix en de gedroogde gist in een mengkom en roer alles door elkaar.
- Voeg dan pas het zout toe.
- Voeg handwarm water (37 graden) en vet toe.
- Meng de ingrediƫnten eerst met een lepel en daarna met een elektrische mixer tot een glad beslag (2 minuten op lage stand, vervolgens 2 minuten op middenstand).
- Verdeel het deeg over een ingevet broodbakblik.
- Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een tochtvrije warme plaats (speciale rijsstand van de oven of in een bak met water van 50 graden) gedurende 30 minuten rijzen (of tot het in volume is verdubbeld).
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het brood in de oven of indien het brood al in de oven staat zet dan de temperatuur op 200 graden. Bak het brood gedurende circa 30 minuten in het midden van de oven. Haal het brood uit de oven, stort het op een taartrooster en laat het afkoelen.