Boerenkooltaart
minuten 4
Ingrediƫnten
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- boter voor invetten
- Paneermeel
- 1 st ui
- 15 g boter
- 2 tl Paprikapoeder
- 500 g pan klaar gesneden boerenkool
- 2 eieren
- 3 eetlepels zure room
- 100 g geraspte kaas
- 200 a 250 g Ham of shoarma
- naar smaak peper, zout
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze in circa 10 minuten ontdooien.
- Pel ondertussen de ui en snijd deze klein. Snijd de ham in blokjes of luciferreepjes.(of gebruik de Shoarmareepjes)
- Verwarm de oven voor op 225 graden of gasovenstand 5-6.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui met de paprikapoeder.
- Voeg de boerenkool toe en bak deze 8-10 minuten al roerende mee, zodat het vocht verdampt.
- Klop de eieren los met de zure room, peper, zout, geraspte kaas en de ham(shoarmareepjes).
- Haal de pan van de warmtebron af en roer het ei-mengsel door de gebakken boerenkool.
- Beboter een springvorm en bekleed deze met plakjes bladerdeeg.
- Prik met een vork op regelmatige afstapd van elkaar gaatjes in het deeg.
- Strooi paneermeel over de beklede bodem.
- Schep het mengsel in de springvorm.
- Rol de overgebleven plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de springvorm.
- Maak met een appelboor 4 gaatjes in de deeglap, zodat tijdens het bakken het vocht weg kan.
- Leg de deeglap over de boerenkool en plak de randen met iets water vast aan de zijrand.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in circa 35 minuten.
Tip: Mocht de taart te bruin worden, dek dan gedurende de laatste 10 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie.